Wij missen jullie

Door Esther Klarenbeek,

De gevolgen van Corona raken veel verenigingen. Voor het Dorpshuis in Odijk betekent dat dat veel verenigingen, organisaties en particulieren die een feest te vieren hebben nu even niet meer komen. Sporthuis Bunnik zorgt voor de verhuur van de zalen en de horeca in sportcafé De Linde. Als stichting hebben zij tot nu toe geen vergoeding gekregen vanuit de overheid waardoor het steeds moeilijker wordt om het Dorpshuis open te houden. Er wordt naarstig gezocht naar ondersteuning. Maar ze weten ook dat het Dorpshuis niets is zonder de mensen die het gebruiken. Ook die hebben het moeilijk. De Rijnpinters hebben hun carnavalsfeesten voor dit jaar opgeschort, bridgeclubs durven het nog niet aan om te komen en koren stoppen ook. Daar staan ze bij stil met dit buitendoek tegen de gevel van het Dorpshuis Odijk dat voor zich spreekt. Zij missen alle Odijkers die nu even niet naar het dorpshuis komen. Die trouwe klanten kunnen er op rekenen dat de medewerkers van Sporthuis Bunnik er straks weer voor ze zijn. Nu kan het nog even niet, daarom roepen zij iedereen op om zich aan de regels te houden. Hoe beter dat gaat hoe sneller u als organisatie, huurder of gast weer welkom ben. Dan maakt u kennis met het nieuwe terras en kunt genieten van verrassende huurarrangementen voor de gymzalen met leuke (sport)attributen die digitaal geboekt kunnen worden.


Coronamaatregelen vanaf 29 september

Door Esther Klarenbeek,

Er is veel gebeurd de afgelopen dagen. Het kabinet heeft maandag 28 september opnieuw landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Die zijn gevolgd door een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht. Ondanks de inzet bij sportverenigingen en in de horeca, stijgt het aantal besmettingen snel. Om een nieuwe lockdown te voorkomen zijn 29 september om 18.00 uur nieuwe strengere maatregelen ingegaan. Die gelden in ieder geval tot 20 oktober.

Het doel van veel maatregelen is om sportbeoefening door te kunnen laten gaan. Om die reden worden groepen mensen zoveel mogelijk verboden. De nieuwe maatregelen hebben daarom vooral betrekking op de sociale contacten die drastisch worden beperkt en zijn ingrijpend voor de sport en de sportverenigingen. Het advies om mondkapjes te dragen hebben we hier nog niet meegenomen omdat de regels op dit moment nog niet geheel duidelijk zijn.Coronamaatregelen vanaf 29 september 2020


Sportcafe De Linde open vanaf maandag 8 juni

Door Esther Klarenbeek,

Sportcafé De Linde / Dorpshuis Odijk is vanaf maandag 8 juni weer open

Reserveren van te voren is niet meer nodig. Vol is vol.

Jij en je (t)huisbewoners zijn klachtenvrij.


Noodverordening aangepast: meer sporten kan maandag 11 mei starten

Door Esther Klarenbeek,

Vandaag is de nieuwe noodverordening die op 11 mei ingaat, bekend geworden. Sporthuis Bunnik heeft deze aan de aangesloten verenigingen verstuurd. Op basis hiervan kunnen zij hun protocollen aanpassen zodat sporten voor meer mensen mogelijk wordt. Zodra de verenigingen hun protocol aan Sporthuis Bunnik heeft gestuurd kunnen ze op basis daarvan hun faciliteiten aanbieden. Wilt u het protocol ontvangen stuur dan een mail aan a.wagemakers@sporthuisbunnik.nl.