Sporthuis in 2018: mooie onderhoudsklussen

Door admin,

Sporthuis in 2018: mooie onderhoudsklussen

Het jaar 2018 begon voor Sporthuis Bunnik met een tegenvaller. Veel eerder dan verwacht moest in de Rijnzaal de verwarmingsketel vervangen worden. Om van de nood een deugd te maken, is de nieuwe ketel uitgevoerd met een systeem om deze op afstand te kunnen bedienen. Naast het dagelijkse werk is het onderhouden en eventueel vervangen van installaties een belangrijk onderdeel van de taken die Sporthuis Bunnik uitvoert om het sporten in onze gemeente leuk te houden.

Nieuwe sportvloer

Het komende jaar staan er verschillende grote projecten op stapel. In sporthal de Lindenhof wordt in het voorjaar een nieuwe sportvloer aangelegd. Tegelijk worden alle vloerpotten om attributen in vast te zetten (netten, doelen en dergelijke) vervangen. Hierdoor is de zaal ongeveer drie weken niet bruikbaar, waarvan er twee in een schoolvakantie vallen. De gebruikers zijn daar al over geïnformeerd.

Duurzaam investeren

Op drie sportparken hebben we in 2017 LED-verlichting geplaatst. Verschillende andere installaties die wij de afgelopen jaren hebben vervangen kunnen we op afstand bedienen. Dat draagt bij aan een slim en duurzaam gebruik. Op de Rijnzaal in Bunnik gaan we dit jaarzonnepanelen plaatsen, waarvoor wij een stimuleringssubsidie van de gemeente hebben ontvangen. Ook worden daar het komende jaar enkele ramen vervangen. Daarnaast wordt er schilderwerk uitgevoerd. Schilderen gaan we ook doen bij de Irenezaal. Daar wordt tegelijk de hemelwaterafvoer verbeterd.

Renovaties

In samenwerking met de gemeente pakken we in 2018 ook enkele sportvelden aan. Bij Bunnik 73 wordt het tweede veld gerenoveerd en omgebouwd naar een wedstrijd-trainingsveld. Tegelijk wordt daar de beregening in het veld verder afgemaakt, vorig jaar was daar  al – per ongeluk een jaar te vroeg – een start mee gemaakt. Ook is daar dit jaar aandacht voor het dak van de kleedkamers. Daar is in de gevels scheurvorming ontstaan door een constructiefout bij het vervangen van het dak een aantal jaar geleden.

Bij Aurora wordt komende zomer het trainingsveld gerenoveerd en voorzien van beregening in het veld. Daar beoordelen we tegelijk of dat veld weer teruggebracht kan worden naar de oorspronkelijke afmetingen door kritisch te kijken naar het groen er omheen. Met de vereniging zijn we in gesprek over het omheinen van veld 2 omdat men veel last heeft van hondenpoep van honden die daar worden uitgelaten. Ook bij SV Odijk zal er een veld gerenoveerd worden, welk veld dat wordt, is nog afhankelijk van de realisatie van een kunstgrasveld door de vereniging. Daarnaast wordt daar geïnvesteerd in een nieuwe beregeningspomp.


Graag gedaan!

Door admin,

Het Ireneplein is sinds vandaag een basketbalplek rijker. Het initiatief kwam van een aantal buurtbewoners die via Burendag een aanvraag hadden gedaan bij het Oranjefonds. Door samenwerking tussen buurtbewoners, het Oranjefonds en Sporthuis Bunnik is de basketbalplek gerealiseerd. Sporthuis Bunnik gaf toestemming om de basket op de Irenezaal te bevestigen. Dat niet alleen, want Marcel Miltenburg en Kees Veldhuizen van het Sporthuis hebben de basket ook nog voor de buurt veilig opgehangen. Als dankje mochten zij de basket mede onthullen.

Aangezien er al veel voor de jonge kinderen is op het Ireneplein, wilden we ook wat voor de oudere jongeren doen, aldus een buurtbewoner. Er wordt al goed gebruik gemaakt van de basketbalplek, door zowel jong als oud. Een jongere zegt: “Ik ben er echt heel blij mee. Nu kunnen we eindelijk wat anders doen op het plein.”


Sportpark Tolhuislaan toekomstbestendig

Door admin,

Vanaf 2008 is hard gewerkt aan de revitalisatie van Sportpark Tolhuislaan. Door de jaren heen zijn door gemeente Bunnik, de betrokken sportverenigingen en Sporthuis Bunnik de volgende verbeteringen en veranderingen gerealiseerd

2010

 • Beperkte renovatie drie grasvoetbalvelden Bunnik 73
 • Reinigen en opknappen asfaltvelden Celeritas

2011

 • Gehele renovatie hoofdveld Bunnik 73
 • Renovatie kleedkamers Bunnik 73

2012

 • Wegwerken achterstallig groenonderhoud
 • Nieuw locatie Celeritas (met nieuwe asfaltvelden)
 • Nieuwe locatie Les Boulettes

2013

 • Asfalteren dienstweg langs velden Bunnik 73
 • Aanpassing waterinstallatie kleedkamers Bunnik 73
 • Opening kunstgrasveld KV Midlandia

2014

 • Beheer en onderhoud groen en verhardingen overgedragen aan Sportshuis Bunnik
 • Aanleg eerste kunstgrasveld HC Krommerijn
 • Aanleg kunstgrasveld Bunnik 73

2015

 • Structureel onderhoud aan groen en verhardingen gestart met een renovatieslag
 • Renovatie tennisbanen Nienhof voorbereid
 • Vernieuwing waterhuishouding voorbereid
 • Trainingsveld Bunnik 73 omgebouwd tot wedstrijdveld

2016

 • Waterhuishouding uitgevoerd en afgerond
 • P-plaats gerealiseerd voor HC Krommerijn
 • Opknappen veld 3 Bunnik 73 voor gebruik in 2017 (ivm aanleg 2e veld HC Krommerijn)
 • Renovatie complex Nienhof (8 nieuwe tennisbanen, nieuwe hekwerken, verbeteren en vernieuwen verhardingen

Wethouder Eijbersen onthult plattegrond Tolhuislaan

Door admin,

Met de onthulling van een overzichtelijke plattegrond markeert wethouder Jorrit Eijbersen de afronding van de revitalisatie van Sportpark Tolhuislaan in Bunnik.

Zaterdag 30 september om 11.00 uur vindt deze festiviteit plaats aan de Tolhuislaan (ingang richting sportparken). Ruim tien jaar is er door gemeente, Sporthuis Bunnik en de verenigingen hard gewerkt om de verschillende accommodaties op het complex te verbeteren. Dat is zonder uitzondering gelukt. Midlandia, Celeritas, HC Kromme Rijn, Les Boulettes en Bunnik 73 hebben als verenigingen veel geïnvesteerd in fraaie en moderne sportvelden. BLTC De Niënhof deed dat al eerder en investeerde onlangs in led-verlichting.

Achterstallig onderhoud
Op het moment dat gemeente Bunnik het beheer van het complex aan Sporthuis Bunnik overdroeg in 2008, is afgesproken dat het achterstallig onderhoud zou worden weggewerkt. Dat is gecombineerd met een totale verbetering van de accommodaties. Jorrit Eijbersen: “De noodzaak was er, jaren geleden al. Toch is het goed dat we dit in stapjes hebben gedaan. Daardoor konden we goed inspelen op de wensen van verenigingen en de hogere eisen die nu eenmaal aan moderne sportcomplexen worden gesteld. Dat er nu zo’n geweldig complex staat is niet alleen de verdienste van de gemeente. De initiatieven van de verenigingen op het gebied van vernieuwing en innovatie samen met de professionaliteit van Sporthuis Bunnik, leidden tezamen tot dit resultaat.”

Toekomstbestendig
Die verbeteringen gingen heel ver. Kleedkamers zijn opgeknapt en vernieuwd, de Tolhuislaan opnieuw geasfalteerd en van nieuwe verlichting voorzien en sportvelden en tennisbanen grootschalig gerenoveerd. Afgelopen jaar is op het complex de gehele waterhuishouding aangepakt. Afvoer van regenwater en aanvoer van water om banen en velden te besproeien, gebeurt nu met oppervlaktewater uit de Krommerijn. Daarvoor is meer dan 800 meter aan- en afvoerleiding aangelegd. Zo zijn er nog veel meer onzichtbare voorzieningen getroffen die sporten op dit mooie landelijk ogende complex nu en in de toekomst goed mogelijk maken. En het einde is nog niet in zicht. De komende weken wordt op veld 2 van Bunnik 73 led-verlichting geplaatst. Naast de zonnepanelen op het dak van hun kantine investeren ze daarmee ook in duurzaamheid. Verschillende andere verenigingen investeren op korte termijn in duurzaamheid. Op de website van Sporthuis

Bunnik is een lijst te vinden van de veranderingen en vernieuwingen die in Bunnik zijn gerealiseerd. U vindt dit onder het tabblad accommodaties bij de informatie over Sportpark Tolhuislaan.

 [Bij de foto: De opening van het kunstgrasveld bij Bunnik 73 in 2014 was een belangrijke mijlpaal bij de opknapbeurt van sportpark Tolhuislaan].


Bunnik Beweegt juicht voor FC Utrecht

Door admin,

Gaat FC Utrecht in de aanval op de traditionele top 3? Aanstaande zondag, 24 september, is de eerste krachtmeting tegen PSV. In een kolkend stadion Galgenwaard kan FC Utrecht, dat in de eerste competitiewedstrijden grote indruk heeft gemaakt, laten zien of ze aanhaken of afhaken. Vanuit Bunnik zijn er 75 supporters aanwezig.

Buurtsportcoaches Mieke, Robin en Jesper van Bunnik Beweegt3 hebben deze kaarten gekregen van de club omdat zij blij zijn met de samenwerking. Bunnik Beweegt3 en FC Utrecht organiseren regelmatig activiteiten waarbij een of meer vertegenwoordigers van FC Utrecht aanwezig zijn.

De buurtsportcoaches hebben deze kaarten met veel plezier aangeboden aan de vertegenwoordigers van vereniging en organisaties in Bunnik waarmee zij samenwerken. Als dank voor hun vrijwillige inzet voor hun club of organisatie.


Dank aan burgemeester Ostendorp

Door admin,

In de acht jaar  dat Hans Martijn Ostendorp burgemeester was in Bunnik, is er voor de sport veel veranderd. Ondanks bezuinigingen wisten hij en het college de verenigingen redelijk buiten schot te houden. Hij had dus altijd het beste met sport voor. En sport in Bunnik heeft het beste met hem voor. Met een filmpje waarin sportvoorzitters hem tips geven voor oefeningen achter zijn bureau bij De Graafschap, geven we hem alle ingrediënten mee voor een gezonde levensstijl. U kunt het filmpje, dat tijdens de afscheidsreceptie zijn première beleefde, hier zien.


Vacature

Door admin,

Sporthuis Bunnik zoekt eenMedewerker technische dienst, ondersteuner bedrijfsleider m/v,

38 uur per week

De activiteiten van de medewerker technische dienst, ondersteuner bedrijfsleider richten zich op de verschillende complexen die bij de stichting in beheer zijn en op de ondersteuning van de bedrijfsleider bij administratieve- en planningstaken.

Aandachtsgebieden

Naast de dagelijkse inspectie en schoonmaak van de verschillende zalen en maatschappelijke accommodaties die Sporthuis Bunnik beheert, verricht de medewerker ook kleine reparaties. Daarnaast houdt deze toezicht op werk door derden en adviseert bij de uitvoering er van. De medewerker ondersteunt de bedrijfsleider bij administratieve taken, met name met betrekking tot de verhuurplanning. Tevens draait hij/zij mee in een weekend (sleutel) piketdienst.

Profiel:

 • Je hebt een afgeronde technische achtergrond op MBO niveau.
 • Je denk in oplossingen; niet in problemen.
 • Sterke klantgerichtheid is een noodzaak, maar je weet ook duidelijk grenzen te stellen.
 • Je werkstijl kenmerkt zich door een grote mate van zelfstandigheid en doelgerichtheid.
 • Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit.
 • Je bent woonachtig in de Gemeente Bunnik.
 • Alle medewerkers van Sporthuis Bunnik kunnen een VOG overleggen.

Geïnteresseerd? Mail dan je CV voor 30 september naar info@sporthuisbunnik.nl.

Voor meer informatie kun je op donderdag en vrijdag bellen met Arnold Wagemakers, directeur: 06 – 2741 2906.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.


Gratis Odijks buitenfestival

Door admin,

Gratis Odijks buitenfestival

Zondag 3 september wordt de zesde editie van Odijk komt thuis gehouden. Als vanouds op de zondagmiddag met activiteiten voor jong en oud. Deze keer staat het podium buiten. Daar treden twee coverbands op en wordt er afgesloten met de Houtense og3ne: Trifiny. Odijk komt thuis start om 15.00 uur, op het podium beginnen de optredens om 16.00 uur.

 

Vanaf 15.00 uur treedt in sportcafé de Linde Daan Ketterlarij op, daar wordt ook de Handdruk van Odijk uitgereikt. Om 16.00 uur gaat het feest buiten op een groot podium verder.

 

Special guest uit Odijk

Twee bands, Use2be en SfinX treden vanaf 16.00 uur om de beurt om op. Rond 18.30 is Bo Verkerk uit ons eigen Odijk onze special guest met een gastoptreden. De meidengroep Trifiny sluit om 20.45 af en aansluitend vindt de afterparty plaats in De Linde.

 

Kinderfeest en catering

’s Middags van 16.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen zich vermaken op springkussens. Ook kunnen ze geschminkt worden door Jolanda Koelman van jo-art.nl. Restaurant Buitengewoon verzorgt de catering, zodat iedereen Odijk komt thuis van begin tot eind mee kan maken. Bij slecht weer wordt het festival in het Dorpshuis gehouden; het gaat dus altijd door!

 

Blijf op de hoogte

Het complete programma vindt u op www.dorpshuisodijk.nl of www.sporthuisbunnik.nl. Het laatste nieuws op https: www.facebook.com/OdijkKomtThuis.

 

Huiskamer van Odijk

Odijk komt thuis wordt voorafgegaan door de open huiskamer van Odijk vanaf 13.30 uur in de Linde.