Nieuwe sportvloer Lindenhof


Nieuwe sportvloer Lindenhof

De grote sporthal De Lindenhof in Odijk heeft een nieuwe sportvloer. Daarmee is de hal weer klaar voor jarenlang veilig sporten. De bestaande – groene – sportvloer was inmiddels 15 jaar oud. Een van de beheerders, Peter Goes: “De rek was er letterlijk uit wat uiteindelijk funest is voor de gewrichten van de sporters. Er is vier weken hard gewerkt aan de nieuwe vloer, want bij zo’n klus komt heel veel kijken.”

De Lindenhof is in 1982 opgeleverd. Dit is inmiddels de derde vloer, maar deze keer was er een extra uitdaging. “De zaal had bijna 60 vloerpotten, voor palen en voor het vastzetten van doelen en dergelijke. Die moesten allemaal vervangen worden omdat bijvoorbeeld de volleybalpalen inmiddels ook dertig jaar oud waren en niet goed meer functioneerden. De nieuwe hebben een andere diameter. Daardoor werd het wel een project van vier weken. Gelukkig hadden alle vaste gebruikers en de scholen hier begrip voor, dat was wel heel fijn.”

Ruim een jaar geleden is Esther Klarenbeek van Het Sporthuis begonnen met de voorbereiding. Onderzocht is welke potten terug moesten komen. Die voor de tennisbaan die in de hal lag zijn weggelaten, daar werd nooit gebruik van gemaakt. Ook potten voor turnattributen zijn weg: “Dat was allemaal ouderwets en achterhaald”, aldus Peter. Minstens zo belangrijk was de kleurkeuze. Met de leverancier, Pulastic, hebben we in andere zalen gekeken en een opvallende keuze gemaakt, Wild Orchid. Veel binnensporters zijn enthousiast over deze kleur; de lijnen komen beter uit en het geeft rust tijdens het sporten. “Het zal wennen zijn, na ruim 35 jaar een groene vloer.” Dat het voor het beheer meer werk betekent, de vloer is besmettelijker dan de vorige, neemt het Sporthuis voor lief: “De hal is er voor de sporters, die moeten iedere keer als ze komen weer zeggen: Hoera het is vandaag dat ik weer mag sporten!, daar draait het ons om.”