Odijk: thuis bij Odijk komt thuis


Ruim vierhonderd Odijkers wisselden vakantieverhalen uit tijdens de achtste editie van het dorpsfestival Odijk komt thuis. Onverwacht was het weer prachtig, en dat betekende dat het een geweldig leuk feest werd. Voor jong en oud. Waren het Colin Price en zoon, het Odijkse Bids, Jeroen Snel, Loes de Wit of Henk Westbroek die het feest maakten, of de Odijkers? Tezamen waren het de ingrediënten die voor een mooie zondagmiddag zorgden.

Steeds meer mensen hebben in de gaten dat Odijk een leuk dorp is, met als centraal punt Dorpshuis Odijk en sportcafé De Linde. Jong en oud kwamen naar het Rijneiland om naar muziek te luisteren en te genieten van de hits van Henk Westbroek. ‘Zelfs je naam is mooi’ werd ingetogen en hier en daar met een snik meegezongen. Voor deze Utrechter was het lang geleden dat hij in Odijk was. En anders dan hij eerder dacht, was het niet de Beug, maar de Schoudermantel waar hij met het Goede Doel ooit optrad.

De optredens van Odijkers werden enorm gewaardeerd, dat smaakte naar meer. Op zondag 6 september 2020 is BIDS in ieder geval weer van de partij met een nog breder repertoire. Stichting Sporthuis Bunnik publiceert binnenkort op www.sporthuisbunnik.nl foto’s om het gevoel van deze zondag weer een beetje terug te krijgen.