Sporten voor volwassenen nog niet maandag 11 mei van start


Premier Rutte kondigde deze week aan dat sporten in de buitenlucht, met uitzondering van contactsporten, ook voor volwassenen weer mag vanaf maandag 11 mei. De gemeente moet er voor zorgen dat alles volgens de regels op een veilige manier gebeurt. Dat betekent vooral veel werk voor de vrijwilligers van de verenigingen. Het is ongelooflijk hoe hard er tot nu toe gewerkt is door alle verenigingen.

Aanpassing noodverordening
Nadat de gemeente de aanwijzing van de minister heeft ontvangen, wordt er door het Veiligheidsberaad, de 25 burgemeesters die voorzitter van een veiligheidsregio zijn, een model-noodverordening opgesteld. Aan de hand daarvan past de Veiligheidsregio Utrecht de huidige noodverordening aan. Er wordt in regionaal verband hard gewerkt om de nieuwe noodverordening zo snel mogelijk gereed te hebben. Zodra de nieuwe noodverordening van kracht is, wordt deze op de gemeentelijke website gepubliceerd.

Bovendien hebben de verenigingen tijd nodig om voorbereidingen te treffen en het zo te organiseren dat er met nog meer mensen op een veilige manier gesport kan worden.

Om die twee redenen verwachten wij niet dat buitensporten op sportvelden meteen maandag 11 mei kan. Wij hopen dat zowel de aanpassing van de noodverordening als de verenigingen zo snel mogelijk gereed zijn zodat we op een veilige manier buitensporten weer mogelijk kunnen maken meldt de gemeente Bunnik op vrijdag 8 mei in haar liveblog.