Sporthuis in 2018: mooie onderhoudsklussen


Sporthuis in 2018: mooie onderhoudsklussen

Het jaar 2018 begon voor Sporthuis Bunnik met een tegenvaller. Veel eerder dan verwacht moest in de Rijnzaal de verwarmingsketel vervangen worden. Om van de nood een deugd te maken, is de nieuwe ketel uitgevoerd met een systeem om deze op afstand te kunnen bedienen. Naast het dagelijkse werk is het onderhouden en eventueel vervangen van installaties een belangrijk onderdeel van de taken die Sporthuis Bunnik uitvoert om het sporten in onze gemeente leuk te houden.

Nieuwe sportvloer

Het komende jaar staan er verschillende grote projecten op stapel. In sporthal de Lindenhof wordt in het voorjaar een nieuwe sportvloer aangelegd. Tegelijk worden alle vloerpotten om attributen in vast te zetten (netten, doelen en dergelijke) vervangen. Hierdoor is de zaal ongeveer drie weken niet bruikbaar, waarvan er twee in een schoolvakantie vallen. De gebruikers zijn daar al over geïnformeerd.

Duurzaam investeren

Op drie sportparken hebben we in 2017 LED-verlichting geplaatst. Verschillende andere installaties die wij de afgelopen jaren hebben vervangen kunnen we op afstand bedienen. Dat draagt bij aan een slim en duurzaam gebruik. Op de Rijnzaal in Bunnik gaan we dit jaarzonnepanelen plaatsen, waarvoor wij een stimuleringssubsidie van de gemeente hebben ontvangen. Ook worden daar het komende jaar enkele ramen vervangen. Daarnaast wordt er schilderwerk uitgevoerd. Schilderen gaan we ook doen bij de Irenezaal. Daar wordt tegelijk de hemelwaterafvoer verbeterd.

Renovaties

In samenwerking met de gemeente pakken we in 2018 ook enkele sportvelden aan. Bij Bunnik 73 wordt het tweede veld gerenoveerd en omgebouwd naar een wedstrijd-trainingsveld. Tegelijk wordt daar de beregening in het veld verder afgemaakt, vorig jaar was daar  al – per ongeluk een jaar te vroeg – een start mee gemaakt. Ook is daar dit jaar aandacht voor het dak van de kleedkamers. Daar is in de gevels scheurvorming ontstaan door een constructiefout bij het vervangen van het dak een aantal jaar geleden.

Bij Aurora wordt komende zomer het trainingsveld gerenoveerd en voorzien van beregening in het veld. Daar beoordelen we tegelijk of dat veld weer teruggebracht kan worden naar de oorspronkelijke afmetingen door kritisch te kijken naar het groen er omheen. Met de vereniging zijn we in gesprek over het omheinen van veld 2 omdat men veel last heeft van hondenpoep van honden die daar worden uitgelaten. Ook bij SV Odijk zal er een veld gerenoveerd worden, welk veld dat wordt, is nog afhankelijk van de realisatie van een kunstgrasveld door de vereniging. Daarnaast wordt daar geïnvesteerd in een nieuwe beregeningspomp.